SM-menestystä nuorille tarmolaisille!

8.7.2013

Viestijuoksun SM-kisat käytiin 6.-7.7 Joensuussa

Hämeenlinnan Tarmon nuoret osallistuivat Joensuun SM-viesteihin kuuden joukkueen vahvuudella. Mukana olivat T15-sarjan pikaviesti- ja aitaviestijoukkueet, P15-sarjassa samoin sekä N19-sarjassa myös pika- ja aitaviestijoukkueet.

Lauantaina ensimmäisinä tuleen joutuivat T15-sarjan tytöt aitaviestien alkuerissä. Mukaan oli ilmoitettu 27 joukkuetta ja tytöt selvittivät hienosti itsensä finaaliin ollen 7. paras joukkue alkuerissä. Poikein aitaviestien alkuerät olikin peruttu, kun joukkueita oli mukana sen verran, että kaikki pääsivät suoraan loppukilpailuun.

Tämän jälkeen oli N19-sarjan 4 x 100 metrin alkuerät, joissa Tarmon tytöt kyllä juoksivat alkuerien 8. nopeimman ajan, mutta kun erien kaksi nopeinta + kaksi aikojen perusteella meni jatkoon ja tyttöjen erä oli juuri se nopein niin kävi niin, että viimeisestä alkuerästä mentiin kakkossijoituksella finaaliin huonommalla ajalla kuin tytöt juoksivat.

T15-sarjan 4 x 100 metrille oli ilmoittautunut peräti 45 joukkuetta, Tarmon tytöt juoksivat 20 parhaan joukkoon eikä paljon jäänyt B-finaalista - johon pääsivät alkuerien sijoilla 9-16-olevat.

P15-sarjan pikaviesti lähti liikkeelle loistavasti, pojat johtivat omaa eräänsä viimeiseen vaihtoon asti kirkkaasti, mutta sitten tuli kommähdys ja vaihtorikko ja viesti päättyi siihen.

T15-sarjan aitafinaalissa tytöt sijoittuivat kahdeksanneksi ja pojat olivat aitaviestin seitsemänsiä.

T15-sarjan pikaviestijoukkueessa juoksivat Iida Lehtonen, Jenni Rämö, Jonna Härkönen ja Nea Laine. Tyttöjen aitaviestissä juoksivat Iida, Reetta Juurakko, Sanni Prittinen ja Jenni. Tytöistä suurin osa on vielä 13- tai 14-vuotiaita eli tulevina vuosina on lupa odottaa heiltä paljon.

P15-sarjan pikaviestijoukkueessa juoksivat Aleksi Yrjölä, Tuomo Rämö, Oskari Turunen ja Eemeli Tikkanen. Aitaviestijoukkueessa juoksivat Eemeli, Johannes Hartikainen, Olli-Oskari Suonmaa ja Tuomo.

Sunnuntaina aloitettiin N19-sarjan aitaviestialkuerillä, joista Tarmon tytöt selvittivät itsensä jatkoon ja neljänneksi parhaalla ajalla A-finaaliin. Ja finaalissa tytöt nappasivat hienosti pronssin itselleen.

N19-sarjan pikaviestijoukkueessa juoksivat Jutta Ylitalo, Vilma Lahti, Siiri Ijäs ja Noora Kauranen. Aitapronssia ottaneessa joukkueessa juoksivat Siiri, Nea Hyvärinen, Jutta sekä Vilma Lahti.

Ja ensi vuonna SM-viestit ovatkin lähellä eli Lahdessa eli niitä odotellen!