Tarmolle uusi urheilutoiminnan päällikkö, esittely ja yhteystiedot!

30.12.2020

Hei Tarmolaiset!

Tässä esittäytyy uusi urheilutoiminnan päällikkö Annika Rosberg-Haavisto. Olen 40 vuotta täyttävä, Hämeenlinnassa syntynyt ja asuva tutkija, kolmen lapsen äiti ja urheiluhullu. Monien kanssa ollaankin jo tuttuja kentältä tai kentän laidalta. Olen aloittanut yleisurheilun Tarmossa pikkutyttönä 80-luvun lopussa naapurintytön vanavedessä (Evelle terkkuja!). Kaurialan kentältä, kisamatkoilta ja hyvästä yhteishengestä on jäänyt noilta ajoilta paljon lämpimiä muistoja. Yleisurheilu-urani katkesi valitettavasti teini-iässä vakavaan sairastumiseen. Opiskeluaikana aloitin ryhmäliikunnan ohjaamisen ja spinning-pyörän päällä on sittemmin vierähtänyt 17 vuotta.

Palo kentälle ei kuitenkaan missään vaiheessa sammunut ja toisen lapsen synnyttyä lähdin mukaan aikuisten yleisurheilukouluun. Vuonna 2015 aloitin kilpailemisen aikuisurheilijoissa ja hyppäsinpä pituuden SM-hopeaakin N30-sarjassa. Kolmannen lapsen synnyttyä olen taistellut vakavien loukkaantumisten kanssa, mutta sinnikkään kuntouttamisen jälkeen kisasin ehjän vuoden 2020. Mistään ei edelleenkään tule sellaista adrenaliiniryöppyä kuin siitä, kun lähettäjä huutaa ”paikoillenne”! Vapaa-ajalla minut löytää siis joko yleisurheilemasta lasten kanssa, spinning-pyörän päältä Fitness Femmestä tai crossfittaamasta Ilvekseltä. Tai ihan viimeistään kotisohvalta katsomasta, kun muut urheilevat.

Koulutukseltani olen filosofian maisteri ja viittä vaille valmis yhteiskuntatieteiden tohtori Tampereen yliopistosta. Viimeistelen väitöskirjaani, joka käsittelee poliittisen väkivallan, erityisesti itsemurhaiskujen, oikeuttamista. Urheilujohtaminen ja urheilutoiminnan kehittäminen ovat kuitenkin olleet aina kiinnostuksen kohteenani ja enpä kauaa miettinyt, kun mahdollisuus tuli tehdä töitä urheilun ja vieläpä sen rakkaimman lajin parissa. Kun on toistakymmentä vuotta tutkinut tappamista ja kuolemaa työkseen, on mahtavaa tehdä töitä asian parissa, joka tuottaa ihmisille terveyttä ja iloa. Minut on valittu myös Olympiakomitean Johtaa kuin nainen -koulutukseen tälle vuodelle. Odotan näitä uusia tuulia innolla. Suoritin syksyllä Nuorten yleisurheiluohjaajatutkinnon ja ohjasin syksyn yleisurheilukouluja. Valmentajana olen vielä rookie, vaikka ohjauskokemusta löytyykin tuhansia tunteja. Halu kehittyä ja kouluttautua on kuitenkin suuri ja Tarmo on siitä hyvässä tilanteessa, että meillä on seurassa loistavia valmentajia.

Tavoitteeni on ensisijaisesti tehdä perusasiat huolella, panostaa laadukkaaseen juniorityöhön ja pyrkiä kehittämään toimintaamme. Hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty. Urheiluseurojen menestystä mitataan usein mitalien määrässä, mielestäni kuitenkin se, että saamme lapset ja nuoret liikkumaan niin, että liikunnallinen elämäntapa pysyy mukana läpi elämän, on sitäkin arvokkaampaa. Yleisurheilu on mahtava juttu juuri monipuolisuutensa takia. Se on hyvä pohja kaikkeen liikkumiseen ja loistava tukilaji. Harrastaa voi, vaikkei kilpaileminen kiinnostaisikaan. Ja jos kiinnostaa, omat vahvuudet kyllä löytyvät osaavien valmentajien avulla. Ja jatkaa voi vaikka satavuotiaaksi!

Kiitän tästä mahdollisuudesta, lupaan tehdä parhaani. Työskentelen toukokuuhun saakka puolipäiväisenä ja viimeistelen samalla väitöskirjani. Toukokuusta eteenpäin sitten kokopäiväisesti. Minut tavoittaa puhelinnumerosta 045 6084150 (voit laitaa viestillä myös soittopyynnön) tai sähköpostilla hmltarmo.rosberg@gmail.com. Seuratyö ei kuitenkaan olisi mahdollista ilman johtokuntaa, valmentajia, ohjaajia, talkoolaisia ja urheilevien lasten ja nuorten vanhempia eli teitä, jotka uhraatte pyyteettömästi aikaanne. Kiitos siitä! Ollaan yhteyksissä ja tehdään koronasta huolimatta tästä paras mahdollinen yleisurheiluvuosi!

Reipasta uutta vuotta kaikille toivottelee,

Annika