Sampo Kiviharju hurjassa vedossa – uusi SE

3.2.2020

Tarmon kokenut pikajuoksija paransi ikäluokkansa suomenennätystä kahteen kertaan. Nykyisin M35-luokan 200 metrin halliennätys kirjoitetaan 22.15.

Hämeenlinnan Tarmon 35-vuotias sprintteri Sampo Kiviharju paransi 35-vuotiaiden 200 metrin hallisuomenennätyksen lauantaina 1.2.2020 uusiin lukuihin 22.15. Tulos on samalla M30-luokan ennätys.

Myös 60m kulkee, tähän tullessa Sampon ennätys on kaksi viikkoa sitten juostu 7.09.

"Kroppa toimii ja juoksu on aiempaa rennompaa", kertoo Kiviharju.

Tarmon pikajuoksijalahjakkuuksille Sampo paljastaa mikä on kehittyneen tuloskunnon takana.

"Terveyteni on ollut erittäin hyvä, mikä on luonnolisesti edellytys kehittymiselle. Kipu kannattaa ottaa vakavasti, pyrkiä aistimaan mikä on 'hyvää' kipua, mikä puolestaan 'huonoa'", kertoo Sampo.

Ja jatkaa: "Nopeusharjoittelussa tärkeä taika on se, että harjoittelua tehdään vain silloin, kun keho on siihen valmis. Jos nopeusharjoitukseen tullessa olo on väsynyt, hermosto ja lihakset eivät ole vireimmillään, harjoitus on hyvä siirtää seuraavaan päivään. Lepopäivä ei muuten ole löhöilypäivä, yhtä ja toista palauttavaa voi tehdä ..."

Muita tähän hallikauteen valmistautuessa hyvin onnistuneita asioita Sampolla ovat olleet voimaharjoittelu ja siinä perus-/maksivoiman ja nopeus-/räjähtävän voiman tasapaino. Samaan harjoituskauteen, -viikkoon, jopa samaan harjoitukseen (kontrastivoima) voi sovittaa ajatuksen kanssa erityyppisiä voimaharjoituksia.

"Minulle mieluisin voimaharjoite on rinnalleveto", kertoo Sampo.