Tarmolainen ohjaajan polku

SUL tarjoaa laadukasta koulutusta kaikille jäsenseuroilleen. Urheiluliitolla on käytössään kolmiportainen koulutusssysteemi, joka sisältää neäjä eritasoista koulutusta. Koulutukset on räätälöity kohderyhmittäin ja ohessa on esitelty kutakin koulutusta seurassa toimiva ohjaajan kannalta.

Lasten yleisurheiluohjaajakurssi, SUL 1. taso, 1. vaihe. Soveltuu aloittavalle ohjaajalle, ja toimii hyvänä ohjenuorana muun muassa ryhmänhallintaan ja lajien perusopetukseen. 3-11-vuotiaiden perusryhmät. Kurssin kesto 12h. Sisältää ryhmissä tehtävän ohjausnäytön.

Nuorten yleisurheiluohjaajakurssi, SUL 1. taso 2.vaihe. Soveltuu 1-2-vuotta seurassa ohjanneelle henkilölle. Kurssilla syvennytään tarkemmin lajien ydinmotoriseen opettamiseen ja käydään lajiryhmät läpi. Sopii 13-16-vuotiaiden perysryhmien ohjaajille.

Nuorisovalmentajatutkinto, SUL 2. taso. Soveltuu 3-4-vuotta seurassa ohjanneille, pitkäjänteistä ohjaustyötä hakeville tuleville valmentajille. Oma urheilutausta on plussaa. Soveltuu 10-15-vuotiaiden valmennusryhmien vastuuvetäjille sekä nuorisovalmennuksen apuvalmentajille.

Valmentajatutkinto, SUL 3. taso. Soveltuu niille, joilla on vahva valmentajakokemus, sekä jo valmiiksi oma vahva näkemys valmentamisesta ja valmennusfilosofia, johon saadun tiedon voi yhdistää. Valmentajatutkinnolla opetettava asia soveltuu aikuisurheilijoiden valmentajille, sekä niille jotka valmentavat korkeilla tavoitteilla nuorisourheilijoita.

4. taso VAT, 5.taso VEAT, tiedustelut seuran työntekijöiltä.