Vuoden 2016 palkitut ja yhteenveto kaudesta

18.11.2016

Enni Saarinen, Pinja Karhunen, Hannu Hämäläinen sekä Suvi Rantala.

Kausi 2016 oli jälleen aktiivinen urheiluvuosi Tarmon yleisurheilujaoston osalta. Ohessa palkitut urheilijat, sekä pientä yhteenvetoa seuran nuorisopäällikön kynästä.

Kausi 2016 piti sisällään jälleen monta sykähdyttävää Tarmolaista yleisurheiluhetkeä. Näistä nostettakoon hiljattain urheilu-uransa päättäneen Hannu Hämäläisen juoksu SE-miehistössä 4x100 metrin viestissä. SE syntyi Ratinan Stadionilla Ruotsi-ottelussa, mikäs sen maukkaampaa! Hämäläinen napsaisi myös neljännen sijan Kalevalaisista kisoista, ja oli näin ollen seuran paras urheilija tänäkin vuonna. Hannun uran päätös luokin seurallemme valtavan paikan täytettäväksi nimenomaan huippu-urheilupuolella. Hämäläistä valmensi koko urheilu-uran ajan veli Heikki, suuri hatunnosto myös koutsille!

Tarmolaismitalisteja SM-tasolla oli tänä vuonna kolme. Pinja Karhunen nappasi N19 kiekosta pronssisen SM-mitalin, Enni Saarinen T14-sarjasta pituuden hopeaa, ja Joonatan Veijola P14-sarjan korkeudesta pronssisen mitalin. Karhusta valmentaa heittopuolella Johannes Kerälä, Saarista Miikka Kelo, Veijolan valmennuksesta viime vuonna puolestaan vastasivat  kaksikko Lauri Väliö ja Ville Vepsä.

SM-kisoista jäi kouraan myös läjällinen pistesijoja, ja niitä toivat: Nea Laine, Silja Toivonen, Emma Kuikka, Ronja Kallionpää, Lauri Vähävihu, Jukka Vähävihu, Joonas Koponen, Erika Ahvenharju, Aino Honkamäki, Noora Kauranen sekä Saara Kauranen.

Hämeen seudun yleisurheilun seuraliigassa Tarmo sijoittui kolmanneksi, ja ikäkausiurheilijoiden sisulisäpisteissä neljänneksi. Pientä tiputusta viime vuodesta, mutta tästä on suunta ainoastaan ylöspäin! Valtakunnallisessa Seuraliigassa Tarmon sijoitus oli 28, ja nuorisotoimintakilpailussa 18. Nämäkin sijat olivat hiukan viime vuotta heikompia, joten tekemistä seuraavalle olympiadille Hämeenlinnassa riittää.

Vattenfall-seuracupissa Tarmo sijoittui hienosti sijalle 13. Tämä kertoo laajasta skaalasta nimenomaan nuorisopuolella. Hämeenlinnaan on kasvamassa varmasti hyviä urheilijoita lähivuosina. Tämä vaatii vuosien määrätietoista, monipuolista ja laadukasta harjoittelua. Kovaa mutta kivaa!

On sanottu, että 10 000 toistoa tekee urheilijan, ja 100 000 vie huipulle. Harjoituksissa tehdyt toistot ja harjoitteet lapsuusiässä harvemmin riittävät viemään huippu-urheilijaksi asti. Monipuolinen liikkuminen lähtee liikkeelle perheestä, koulumaailmasta ja koko arjesta. Me Tarmolaiset olemme mukana kannustamassa tähän kaikkeen niitä, jotka urheilijoiksi pyrkivät!

Harrasteliikuntapuolella nähtiin ensimmäistä kertaa muutamaan vuoteen myös Kortteliyleisurheilutoimintaa viidellä eri etäpisteellä. Kortteliurheilukouluissa on liikkunut tämän vuoden aikana reilusti yli sata lasta, ja koko seuran lisenssimäärä oli 494. Ohjaajia seurassa toimi kauden 2016 aikana yli kolmekymmentä.

Seuratoimijoidemme aktiivinen joukko mahdollisti tänä vuonna myös ensimmäiset SM-kisat Hämeenlinnassa kahteenkymmeneen vuoteen, kun lähes yhdeksän sataa 14-15-vuotiasta urheilijanalkua mitteli paremmuudestaan Kaurialan Stadionilla. Lähes kahden sadan hengen vapaaehtoisorganisaatio teki valtavan urakan SM-kisojen eteen ja kiitosta saatiin. Kiitos jokaiselle seuran vapaaehtoiselle toimijalle.

Loppukaneettina haluaisin kannustaa kaikkia lapsia ja nuoria tavoittelemaan unelmiaan rohkeasti. Sinulla on vain yksi urheilu-ura, tee siitä näköisesi!

Yleisurheiluterveisin,

Ville Vepsä, Hämeenlinnan Tarmon Nuorisopäällikkö

Palkitut Urheilijat ja Seuratoimijat

Vuoden Sisulisäurheilija Enni Saarinen