Tuomo lähellä mitalia avauspäivänä

28.2.2015

SM-kisat tämän viikonlopun osalta saatiin avattua Turussa Kupittaalla.

Radalla nähtiin tänään 4 Tarmolaista. Kaikki suoriutuivat kilpailuistaan vähintäänkin tyydyttävin arvosanoin.

Päivän parhaasta suorituksesta vastasi Tuomo Rämö. Vaikeuksien sävyttämän talvikauden jälkeen korkeudessa uusi halliennätys avauskisassa oli hieno suoritus. Tämän päivän koitoksessa tulos 183 ja 5. sija. Ensimmäisellä yrityksellä 186 oli erittäin lähellä mennä yli. Jos rima olisi jäänyt kannattimilleen, olisi Tuomolla ollut tuliaisina Turusta arvometallia. Hieno kisa ja tästä on hyvä jatkaa kohti kesää!

Seppäsen Arttu teki tarvittavan 60metrillä. Aika alkuerissä 7.19 ja sillä ajalla irtosi viimeinen paikka välieriin. Välierä juostaan lauantaina aamulla. Perjantaina alkuerä irroitti karstat koneesta ja uskotaan, että välierässä Arttu vuolee ajasta pois hyvän siivun. Lauantaina juostaan myös finaali, mihin Artulla on hyvällä juoksulla täydet mahdollisuudet päästä mukaan.

Naisten pituuspaikalla Tarmon seuransisäisessä kilvassa parempi oli Aino. Ainon tulos tänään 525 ja sillä irtosi 16.sija tiukassa kilpailussa. Jos Aino olisi muistanut parhaassa hypyssään ottaan molemmat jalat mukaan eteen, olisi tuloksen perään varmasti kirjattu maagiset kirjaimet PB. Pituudessa Tarmolaisista myös Sara, joka mittautti tänään tuloksekseen 499 ja sillä sijoitus 20. Saran talvi on ollut vaikeuksien sävyttämä ja puolikkaalla vauhdilla tehty tulos ei ollut kisan tärkein anti. Oli hienoa nähdä Sara tositoimissa pituuspaikalla, koska vielä pari viikkoa sitten näytti siltä, että hallikauden pituuskisat ovat utopiaa. Kesäksi paikat kuntoon ja mittamiehet saavat venyttää mittaansa aivan eri lukemille.

Tarmolaispäivän täydensi Aino juoksemalla 60metriä. Hyvän reaktion jälkeen pieni nukahdus ja uusi kiihdytys ja maaliin ennätystä sivuavassa ajassa 8.26. Ensimmäistä kymmentä metriä lukuunottamatta hyvä juoksu ja Aino on nopeammassa kunnossa kuin koskaan. Maksimijuoksu siis lupaa hyvää sunnuntain 200metrille.

Tästä on hyvä jatkaa viikonloppua eteenpäin!