Tarmolaisilla superviikonloppu Tampereella!

11.3.2012

Pronssinmakuinen viestisuoritus, kyllä maistuu!
Pronssinmakuinen viestisuoritus, kyllä maistuu!
Iida Lehtonen
Iida Lehtonen
Hiekkalaatikon typyt, hauskaa on!
Hiekkalaatikon typyt, hauskaa on!
Iida poseeraa ykkösenä!
Iida poseeraa ykkösenä!
Markuksen loikka kantoi 423
Markuksen loikka kantoi 423
T13+P11 yhteenliittouma, kumpi mahtaa olla nopeampi?
T13+P11 yhteenliittouma, kumpi mahtaa olla nopeampi?
Koordinessöniverkkaa, kivaa!!!
Koordinessöniverkkaa, kivaa!!!
Nea nappasi viikonlopun aikana 3 lättyä
Nea nappasi viikonlopun aikana 3 lättyä
Hyvältä näyttää, vielä kun järjestys kääntyy niin.....
Hyvältä näyttää, vielä kun järjestys kääntyy niin.....
Pojat Podiumilla!
Pojat Podiumilla!

Tampereella kilpaillaan tämän viikonlopun aikana hallikauden suurin nuorten kilpailutapahtuma. Lähes 1300 junioria mukaansa temmanut tapahtuma piti lauantaina sisällään hienon tarmolaispanoksen. Saaliina 3 mitalia, 3 pistesijaa sekä 4 seuraennätystä! Kuvassa Lehtosen Iida (T12 60m, 2. 8,68. Sunnuntaina meno jatkui villinä, kun Tarmolaiset nappasivat vielä 4 mitalia kaulaan, ja tämän lisäksi 4 pistesijaa. Omia ennätyksiä nähtiin hurja määrä!

P11 4x100m Youtubessa!!!

Lauantai 10.3 TJIG, laji lajilta.

Tarmolaispäivä alkoi varhain aamulla kello 0950. Iida, Sanni, Jenni ja Eino tulittivat 60 metriä. Poikien 60 metrillä Eino nappaa hieman myöhästyneellä startilla ajan 9,63. Tällä irtoaa mukavasti 14.sija, mutta parannettavaa jää. Sanni tykittää ennätykseen 9,10, Jenni halliennätykseensä 9,32 ja Iida finaaliin komealla uudella ennätyksellään 8,75!!!

Jonna juoksee oman T14 alkueränsä kello 11.10. Loukkaantumiset eivät enää vaivaa ja askeleesta alkaa löytyä sitä "vanhaa Jonnaa", aika 8,63 on uusi oma ennätys.

11.45 alkaneessa eeppisessä korkeuskamppailussa Rämön Jenni taistelee oman ennätyksenä 140, ja sijoittuu hienosti tällä tuloksella neljänneksi. Mitaleille olisi vaadittu peräti kivenkova 146!

T10-sarjan kiekonheitossa Silja jää harmittavasti ensimmäisenä pihalle viimeiseltä kolmelta kierrokselta. Kuitenkin tuloksena 12,55 ja oma ennätys!

Klo 12.05 Kurjen Olli jää telineisiin 60 metrillä ja tuloksena on 9,93, virkeämpi startti jää odottamaan huomista.

12.45 alkaneessa P14 kuulakisassa Oskari pukkaa oman ennätyksenä 11,09. Raamikkaan urheilijanalun rahkeisiin jää vielä kuitenkin reilusti parannettavaa, kunhan tekniikka ja fysiikka saadaan kohtaamaan paiskottava väline!

14.20 pyssy pamahtaa. Kyseessä on T12 60 metrin finaali. Ilmapiiri on sähköinen. Iida ottaa nappistartin, voisi jopa sanoa että tämä oli se "once in a lifetime" 0,100 sekunnin lähtö. Iida kiihdyttää 40 metriin upeasti ja johtaa kilpailua. Lopussa HKV:n Annika Virtanen painaa kuitenkin vitosen silmään ja jaksaa kiihdyttää vahvasti loppuun saakka. Iidalle hienosti hopeaa ja uusi oma ennätys 8,68! Uusien piikkareiden kerrotaan olevan osasyy päivän maagiseen kuntoon!

15.00 tapahtuu pituuslaatikolla. Eino tempaisee komean oman rekordinsa 375 ja on tyytyväinen suorituksiinsa. Tämän vuoden aikana kuulemma nelonen paukkuu, lauloivat pikkulinnut. Laura hyppää T14-pituudessa 464, ja jää harmittavan 3 senttiä vikoilta kierroksilta sekä 2 senttiä omasta ennätyksestä. Rahkeita on pidempiinkin potkuihin kun loppuliito alkaa toimia!

15.45 Silja jatkaa heittopainotteita päiväänsä rautapallon parissa. Tulos 6,02 oikeuttaa kilpailussa kuudenteentoista sijaan. Kilpailu on tasainen, sillä SIlja häviää voittajalle ainoastaan metrin!

Reetta hyppäsi 16.30 alkaneessa pituuskilvassa oman virallisen ennätyksensä 373. Hypyt lähtivät kuitenkin vähäisten askelmerkkijuoksujen vuoksi järjestäen lankun takaa. 4 metriä lienee vain ajan kysymys, kertovat sivusta kilpailua seuranneet! Samaan aikaan Hyvärisen Nea nappaa halliennätyksellää 29,93 200 metrin aitojen hopeaa sarjassa T15. TP:n Jessi Landström päästelee hirmuajan 28,35 ja kellottaa samalla kisaennätyksen. Ei Nea tässä tapauksessa huonommalleen hävinnyn!

Päivän kruunaavat viestit, joita huhujen mukaan on Pullerihallilla viilailtu viimeiset päivät kuumeisesti. Tulessa ovat P11 ja T13 ja matkana 4x60 metrin aitaviestit. P11 astelee areenalle ensin.

Markus Virtanen starttaa kakkoserään radalta kahdeksan. Markus taistelee oman osuutensa kivenkovia Helsingin kisaveikkoja ja Tampereen pyrintöä vastaan ja tuo viestin Olli Kurjelle kolmantena. Olli aitoo virheettömän kilpailun ja säilyttää sijoituksen. Kolmannelle osuudelle säntää Viljami Ahola, viitapirun lailla Viljami hyökkää helsinkiläisten ohi ja Pyrinnön kantaan. Nyt se on siinä, Aatu vastaan Pyrinnön ankkuri. Pyrintö pitää niukasti pintansa ja Tarmo juhlii hopeaa, hienoa pojat! Ajaksi saadaan 46,16.

T13 sarjan viestin aloittaa Jenni Rämö. Jenni juoksee virheettömän aloituksen ja tuo viestin erän kakkosena maaliin. Sanni jatkaa tarmolaisurakkaa toisella osuudella ja nostaa porukan kärkikahinoihin mukaan. Sannin aitomisessa on aistittavissa perinteistä tarmolaista, eteenpäinmenevää, periksiantamatonta mentaliteettia! Kolmannella osuudella Reetta joutuu antamaan hieman nurmijärven likalle etumatkaa, mutta aitoo ehjän kisan. Iida lähtee pikamatkojen rassaamana ankkuriosuudelle ja jahtaa nurmijärveläisiä. Tällä kertaa matka loppuu kesken ja Tarmo on erän kakkonen. "Kuumasta erästä" vielä Pyrsä ja Espoon Tapiot kiilaava edellä, näin ollen Tarmon sijoitus on neljäs ajalla 43,56. Kovinta vauhtia viiteen vuoteen!

Hieno urheilupäivä kaiken kaikkiaan. Mieleenpainuvinta Tampereella oli upea kisatunnelma sekä runsas osanotto. Allekirjoittanutta miellytti omien junioreiden  ammattimainen meininki. Kilpailutilanteessa verryttelyt, valmistelut, kilpailutilanne ja loppuverkat suoritetaan satakymmenprosenttisesti, ja sekös lämmittää nuorisopäällikön mieltä! Huomenna jatketaan, Hämeenlinna kuittaa!

Sunnuntai, laji lajilta:

09.45 T10-60m aitajuoksu. Tuuli juoksee hienosti 12,72 ja sijoitus kahdestoista. Siljan ja Ennin aitatekniikkaan jää vielä tällä kertaa hieman parantamisen varaa ja ajat painuvat päälle 14 sekunnin. Samaan aikaan Jenni juoksee T12-sarjassa oman ennätyksensä 11,42, hyvä aloitus korkeiden aitojen uralle!

10.10 Alkavassa pituushypyssä sekä SIlja että Tuuli tekevät ennätyksensä. Silja 344 ja Tuuli 335. Enni pomppaa 319. Tytöille jää vielä parannettavaa tuleviin hallikisoihin sekä kesän koitoksiin!

10.55 Markus pamauttaa 60 metrin aidoissa oman rekordinsa 11,56 ja sijoittuu yhdeksänneksi kovassa kisassa.

11.20 startanneessa T13 keihäässä Reetta parantelee ennätyslukemiaan reippaasti uusille metriluvuille 23,91. Reetta paukuttelee kesällä 30 metriä kirkkaasti, kunhan heittoon saadaan vauhti mukaan!

12.15 T12 1000 metriä. Iida ja Sanni ovat kokeneet oikeusmurhan joutuessaa ensimmäiseen erään. Tästä sisuuntuneina ja hyvin ohjeistettuna tytöt lähtevät painelemaan täysin omaa vauhtiaan kohti maalia. Iida kellottaa 600 metrin väliajaksi hurjan 1,55 joka enteilee omaa ennätysvauhtia. Loppuaika Iidalle 3.20,95 ja Sannille 3.29,88. Tässä voinee vielä mainita, että kuuma erä ei ollutkaa riittävän kuuma, ja Iida korjasi Tarmolle TJIG-mestaruuden!!!

Samaan aikaan startanneessa T15 korkeudessa Nea pomppaa 159 ja sijoittuu neljänneksi. Hyppylajissa alkaa olla jälleen tekemisen meininkiä!

12.35 Jenni astelee pituuslaatikolle. Tulos 396 syntyy viimeisellä kierroksella, askelmerkin kanssa oli tällä kertaa aikalailla hakemista mutta eiköhän tämäkin tulos rutiinin kautta vielä parane!

13.00 Starttailee P11 tonni, tässä lajissa Markus, jonka tankkaus lienee hieman ylimitoitettu ja pisto masussa yllättää miehen matkan aikana. Komeasti kuitenkin maaliin eikä enkkakaan jäänyt kovin kauas. Markuksen jälkeen 1000 metrin viivalle astelee Enni. Enni lähtee määrätietoisesti tavoittelemaan kovaa sijoitusta. Tuloksena 3.55,85 ja hieno yhdeksäs sija!

Klo 14.10 ovat tulessa 11-vuotiaat kundit, lajina keihäänheitto. Markus paiskoo 23,08 ja olli 25,32. Olli jää kasin sakista harmittavan 28 senttiä, mutta oma hieno ennätys syntyy tässäkin lajissa!

Klo 14.25 T14 3-loikassa nähdään ilahduttava Tarmolaissuoritus, kun Laura parantelee ennätyksiään lukemiin 10,44. Tuloksella irtoaa kuudes sija!

15.20 Markus paahtaa läpi päivän neljättä lajiaan hiekkalaatikolla. Ensimmäisellä yrityksellä hyppy kantaa ennätyslukemiin 405 ja toinen hyppy jää hieman lyhyemmäksi. Kolmannella yrityksellä, taktisen 12,5 tossun vauhdinpidennyksen jälkeen, Markus loikkaa hienosti 423 ja ylittää samalla palkintoon oikeuttava koutsin ennätyksen P11-sarjassa. Markus sijoittuu tasaisessa kilvassa yhdeksänneksi!

Neljän maissa Nea painaa läpi kahta kilpailua samaan aikaan. Keihäs lentää 39,71 ja tällä tuloksella irtoaa hopeaa. 3-loikan pisin hyppy kantaa lankun takaa 11,64, joka oikeuttaa kovatasoisessa kilvassa kolmanteen tilaan.

Jäljellä ovat viestit, joissa Tarmolla liekeissä kolme joukkuetta. T13- sarjan likat Sanni, Jenni, Reetta ja Iida juoksevat suht mukiinmenevillä vaihdoilla 57,98. T15-sarjan Jonna, Laura, Milka ja Nea sijoittuvat omassa sarjassaan seitsemänneksi ajalla 54,10. Tässä viestissä vauhti hieman tyssää viimeisessä vaihdossa.

P11-sarjan viestissä juoksevat Markus, Joonatan, Olli ja Eino. Pojat starttaavat matkaan ensimmäisessä erässä radalta 8. Tunnelma on jännittynyt, Pirkkahallissa vallitsee syvä hiljaisuus. Pyssy pamahtaa, Markus säntää matkaan. Hyvä vaihto, check, Jontulla hyvä etumatka tässä vaiheessa. Toinen vaihto, check, Olli karkaa jo muiden ulottumattomiin. Kolmas vaihto, pientä ennakointia (taisi olla kiire maaliin), mutta sen jälkeen kapula tavoittaa ankkuri-Einon. Eino kiidättää kapulan maaliin erän ylivoimasena ykkösenä. Aika on 61,25. Toisesta erästä HKV ja Pyrintö kiilaavat edelle, pojille PRONSSIA!

Illan päättää Oskari. Mies heittää P14-sarjan neloseksi omalla komealla ennätyksellään 42,39. Keihään liitoradassa on vielä pientä hakemista, sitä kun on vaikea Pullerin heittopressusta hahmottaa!

Nuorisovalmennuspäällikkö Ville kiittää ja kumartaa. Kiitokset kaikille mukana olleille huoltajille ja ennen kaikkea koville urheilijoillemme. Tää oli huippujuttu!